Jogi vzmetnica, ki zagotavlja resnično kakovosten spanec

vzmetnice jogi

Jogi vzmetnica naj bo prilagojena vašim individualnim potrebam

Jogi vzmetnica je zagotovo eden od najpomembnejših nakupov za vaš dom. Od kakovosti in trajanja vašega spanja je namreč močno odvisna kakovost vašega življenja nasploh. Če ste nenaspani, ste nezbrani, razdražljivi, nemirni itn. Dolgoročno pa so možne celo resnejše težave z zdravjem. Poleg tega je tu še možnost bolečin v hrbtu in v drugih delih telesa, ki so pogosto tesno povezane z izbiro neprimerne vzmetnice. Jogi si torej zasluži posebno pozornost …

jogi vzmetnice

Nakup vzmetnice: jogi mora biti izbran zelo premišljeno

Kakovostne jogi vzmetnice zagotavljajo odlično podporo vaši hrbtenici oz. telesu. To je eden od ključnih pogojev za to, da se zjutraj zbujate spočiti in brez bolečin. Za podporo skrbi vzmetenje – šlarafijsko ali žepkasto. Če gre za ležišče brez lastnega vzmetenja, na primer s penastim jedrom, pa se priporoča uporaba letvastega poda.

Nujna je tudi izbira ustreznega osnovnega materiala. Najboljša možnost so seveda naravni, koži prijazni materiali, ki dihajo. S tem se zmanjša nevarnost za neprijetne kožne reakcije in za razmnoževanje pršic. Material pa seveda vpliva tudi na trdoto ležišča.

Obenem bodite pozorni na izbiro ustreznih dimenzij. S tem ne mislimo samo dolžine in širine. Izjemno pomembna je tudi primerna višina, med drugim prav zaradi vpliva na trdoto jogi vzmetnice.

Za piko na i pa nato poskrbi primerno polnilo za prevleke. Med drugim so na voljo polnila, ki lahko pomagajo pri učinkovitejši regulaciji vlage in toplote, ter polnila, ki so še posebej primerna za alergike in astmatike.

Ali je boljša trša ali mehkejša jogi vzmetnica?

Odgovor na vprašanje, ali je primernejša mehkejša ali nekoliko trša jogi vzmetnica, ni preprost. Upoštevati morate namreč svoje individualne potrebe in preference, saj ne obstaja univerzalno ležišče, ki bi ustrezalo vsem.

Če se vaše potrebe pogosto spreminjajo, vam priporočamo izbiro dvostranskega ležišča, tj. ležišča s tršo in mehkejšo stranjo. S tem pravzaprav dobite 2 ležišči v 1. Tako boste lahko izbrali optimalno trdoto glede na svoje potrebe v specifičnem obdobju.

Katere so najboljše jogi vzmetnice za težje osebe?

jogi vzmetnica

Osebe s čezmerno telesno težo – predvsem tiste, ki tehtajo 120 kilogramov in več – morajo biti še posebej previdne pri izbiri vzmetnice. Jogi vzmetnica mora biti nadpovprečno čvrsta in trpežna. Odlična izbira za težje osebe so ležišča z ročno pletenimi šlarafijskimi vzmetmi. Priporoča se večje število oziroma večja gostota vzmeti.

Tovrstno ležišče je izredno trpežno. Zagotavlja odlično podporo, obenem pa je kljub večji obremenitvi zagotovljena nadpovprečno dolga življenjska doba. Če potrebujete dve šlarafijski ležišči za zakonsko posteljo, je priporočljiva bočna ojačitev. Tako se ne bo čutilo vzmeti ob robu oziroma ob prehodu med ležiščema.