Lesena vrata s steklom: čudovita lesena masivna sobna vrata

lesena vrata s steklom

Lesena vrata s steklom za poljubno sobo v vašem domu

Lesena vrata s steklom so moderna in izjemno prilagodljiva. S prilagodljivostjo imamo v mislih predvsem dejstvo, da je velikost površine, ki jo bo prekrivalo steklo, prepuščena vašim željam. Tako gre lahko zgolj za detajl ali pa za lesena sobna vrata, ki so praktično v celoti prekrita s steklom.

lesena sobna vrata

Kdaj je smiselno izbrati lesena vrata s steklom?

Najpomembnejše prednosti, ki odlikujejo lesena vrata s steklom, so:

  • svetlejši dom;
  • občutek zračnejšega stanovanja (tudi če je vaš dom precej majhen, bo deloval bistveno manj utesnjujoče);
  • večja povezanost med sobami, pri čemer pa je vendarle ohranjena osnovna ločnica;
  • velika izbira vrst stekla oz. tekstur, kar omogoča popolno prilagoditev vašemu okusu in opremljenosti stanovanja;
  • moderna estetika.

Če je vaše stanovanje majhno in temačno, so torej lesena sobna vrata s steklom odlična izbira. Z njihovo pomočjo bo dom videti precej večji in svetlejši. V tovrstnih primerih je še posebej priporočljiva drsna izvedba. Tako lahko denimo v kot za vrati postavite omaro, saj vam ne bo treba paziti na to, ali bo ostalo na voljo zadosti prostora za odpiranje.

Klasična lesena masivna vrata, nadgrajena s steklom

lesena masivna vrata

Preplet tradicije in sodobnih trendov pogosto poskrbi za prečudovite rezultate. Masivna vrata s steklom so odličen dokaz za to. Združujejo robustnost, dolgo življenjsko dobo in odlično zvočno izolacijo ter unikatno estetiko s pridihom minimalističnih oblikovalskih trendov. Primerna so za stanovanja in za poslovne objekte.

Pri tem so možna notranja oz. sobna ali zunanja lesena masivna vrata s steklom. Pri slednjih morate paziti na to, da bo uporabljeno večslojno steklo. Izolacijske lastnosti bodo posledično boljše, kar je zagotovo eden od najpomembnejših vidikov, ki jih moramo upoštevati pri izbiranju zunanjega stavbnega pohištva.

Najprimernejša masivna lesena sobna vrata za posamezni prostor

Kakovostna lesena masivna vrata morajo izpolnjevati nekaj osnovnih kriterijev – ne glede na to, ali gre za klasično izvedbo ali za izvedbo s steklom. Pomembno je, da se odpirajo in zapirajo gladko, brez škripanja in zatikanja. Obenem morajo biti trpežna. Hkrati pa je nujno, da se pri načrtovanju upošteva pričakovana obremenitev. Posledično bo mogoče izbrati dovolj trpežen zapiralni sistem in kljuko.

Seveda pa je nato pomembna prilagoditev posameznemu prostoru oziroma konkretnemu stanovanju – tako z vidika videza kot funkcionalnosti. Danes so na voljo najrazličnejše možnosti, zato praktično ni želje, ki je ne bi bilo mogoče uresničiti. Med drugim je denimo možna montaža brez vidnih podbojev oziroma z nevidnimi aluminijastimi podboji, pri kateri je krilo povsem poravnano s steno. Pametno je torej, da si pred končno odločitvijo vzamete dovolj časa za preučitev različnih možnosti.