Montažna hiša bo vseljiva prej, cena pa bo podobna masivni gradnji

montažna hiša

Montažna hiša je v zadnjih letih vedno bolj priljubljena izbira. Čeprav ima nekaj slabosti v primerjavi s klasično gradnjo, pa ima zato toliko prednosti, da se Slovenci pogosto odločajo zanjo. Nekateri se odločijo za hišo na ključ. Cena je odvisna predvsem od faze, do katere je hiša zgrajena. Montažna hiša pa je pogosta izbira tudi za ljubitelje moderne pritlične hiše.

moderna montažna hiša

 

Montažna hiša – kakšne so prednosti?

Prednosti, ki jih prinašajo montažne hiše, so številne. Največja in najbolj znana je prednost, da je zgrajena mnogo prej, kot klasična. Posledično je, denimo, moderna pritlična hiša tudi prej vseljiva. Ima pa postavitev le-te še mnoge druge prednosti.

Stroški zagotovo ne bodo v veliki meri odstopali od pogodbene vrednosti, enako velja za čas postavitve. Poleg tega so montažne hiše zgrajene iz suhih materialov, kar pomeni, da se v njih ne nabira prevelika vlaga. Ta bi sicer lahko čez čas povzročila plesen in druge nevšečnosti. Zaradi mokrih materialov pa je klasična gradnja tudi zahtevnejša in bolj dolgotrajna.

 

Gradnja hiše: cena je odvisna od več dejavnikov

Kdorkoli se odloča za gradnjo hiše, cena pri izbiri kakšno in kako veliko hišo zgraditi zagotovo igra veliko vlogo. Mnogokrat so posamezniki prepričani, da so montažne hiše dražje od klasične gradnje, vendar ni nujno tako.

Ko se odločamo za gradnjo hiše, cene med seboj moramo in lahko primerjamo. Da bi res videli, ali se pri hiši na ključ cena močno razlikuje od vrste gradnje, je najbolje, da poiščemo dve identični ponudbi.

To lahko naredimo tako, da pridobimo ponudbo za montažno hišo na ključ – cena bo odvisna od gradbene faze, in ponudbo za hišo na ključ oziroma ceno masivne gradnje popolnoma enako velike klasične hiše, seveda tudi v enaki gradbeni fazi. Opazili bomo, da bosta obe precej podobni.

Dejstvo je, da so v zadnjem letu za gradnjo hiše cene močno poskočile. To velja tako za klasične kot montažne hiše. Še vedno pa lahko pričakujemo ugodnejšo ponudbo v zimskem ali jesenskem času.

hiša na ključ cena

Hiša na ključ cena – odvisna je predvsem od gradbene faze

Ko se odločimo za hišo na ključ, cena niha glede na to, v kateri gradbeni fazi želimo (montažno) hišo dobiti. Seveda je najdražja opcija dokončana hiša oziroma v 5. gradbeni fazi.

Hiše JUBHome na ključ je mogoče dobiti v treh gradbenih fazah. Lahko se odločite za objekt, ki je zaključen od zunaj. Za objekt, ki je delno zaključen. Ali pa popolnoma zaključen objekt. Če se odločite za dokončano hišo, lahko to končate tudi v lastni režiji ali pa v delo vključite obrtnike, ki se zdijo najbolj primerni vam. Torej hiša na kluč cena? Tudi pri JubHome bo v prvi vrsti odvisna od izbrane faze gradnje.

JUB hiše sicer združujejo kakovost, ki jo pričakujemo pri masivni gradnji, in hitrost gradnje, ki jo pričakujemo pri postavitvi montažne hiše. Njihova gradnja poteka s toplotno izolativnimi oblikovniki ICF. Ti so varni, energijsko učinkoviti, hitro zgrajeni in nudijo ugodje pri bivanju. V JubHome se tako lahko vselite v roku 6 mesecev, kar sicer velja tudi za klasične montažne hiše.

Hiše odgovarjajo sodobnim standardom, upoštevajo trende, varnost, funkcionalnost in seveda estetski vidik. Hkrati upoštevajo tudi načela energijske učinkovitosti. Investitorji se lahko odločijo bodisi za nizkoenergijsko hišo bodisi za pasivno hišo.

Gradnja hiše cene – vas zanima več? Naši strokovnjaki, vam bodo odgovorili na vsak pomislek in vprašanje.

gradnja hiše cene

 

Na voljo so tudi subvencije

V letu 2022 so za postavitev montažnih hiš na voljo tudi subvencije Eko sklada. Zanjo lahko zaprosite le, če boste poskrbeli za vrhunsko doseganje energetske učinkovitosti stavbe v skoraj nič energijskem standardu.

To pomeni, da ne boste presegali najvišje še dopustne vrednosti rabe energije za ogrevanje in hlajenje. Tudi rekuperacija toplote iz odpadnega zraka ima določeno najnižjo mejo. Poleg vsega ostalega, pa boste za subvencijo morali poskrbeti še za precej visok delež rabe energije iz obnovljivih virov.

moderne pritlične hiše