Montažni bazeni za ohladitev, sprostitev in rekreacijo kar na vrtu

montažni bazeni

Montažni bazeni dandanes predstavljajo priljubljeno izbiro pri zunanjem oblikovanju domačega vrta. Ker se topli dnevi vse bolj približujejo, je že sedaj koristno razmišljati o tem nezamenljivem dodatku, ki prinaša neskončne ure zabave, rekreacije, sprostitve in ohladitve.

Njihova vgradnja je hitra in nezahtevna, vzdrževanje pa preprosto, zato ne predstavljajo več le dodatka za luksuzno peščico, temveč lahko krasijo že vsak vrt in osrečujejo vsako družino. Glede na velikost parcele in posamezne preference je na voljo mnogo različnih rešitev, ki bodo ustrezale prav vsem željam in potrebam uporabnikov.

montažni bazeni

Kaj vse predstavlja oprema za bazen?

Oprema za bazen je nujna investicija za redno vzdrževanje bazenov. Le tako lahko vašim objektom zagotovite dolgoročnost, čistost in varnost. Zato se splača tudi za dodatke nameniti ustrezno vsoto denarja, saj bodo ti poskrbeli za vrhunsko kvaliteto kopalne izkušnje, vam pa olajšali oskrbo. Že pred montažo se je potrebno pozanimati o tem, katere vse proizvode boste potrebovali za vzdrževanje bazenov. Da si ne razbijate glave z dolgotrajnim raziskovanjem, smo vam pripravili seznam pripomočkov, s pomočjo katerih boste vašemu objektu zagotovili primerno oskrbo.

oprema za bazen

Nekaj najpogostejših pripomočkov, ki so obvezni za ustrezno vzdrževanje bazenov:

Filter za bazen: to je prva stvar, ki jo morate zagotoviti po vgradnji. Filter za bazen je esecialen del opreme za prečiščevanje vode, brez katerega bo voda že v nekaj dneh umazana in neprimerna za kopanje. Zelo hitro se ob neustrezni oskrbi v vodi pojavijo alge in drugi mikroorganizmi, ki pokvarijo kvaliteto vode ter so lahko potencialno škodljivi za vaše zdravje.

Mešanica kemikalij za uravnavanje pH vrednosti: najpogostejša kemikalija, s katero poskrbimo za ustrezno kvaliteto vode je klor. Z njegovo pomočjo zagotovimo, da voda ne preseže priporočene vrednosti. Zaradi vremenskih sprememb, toplote in različnega števila oseb v vodi se hitro zgodi, da voda postane bolj kisla ali bazična. Za vašo brezksbrnost pa ponujamo avtomatizirane rešitve za preverjanje in uravnavo kvalitete vode, da vam teh postopkov ni potrebno izvajati ročno.

Elementi za čiščenje vode in cirkulacijo: v to spadajo skimmer (sesalec površinske vode) ali prelivni rob, povratne šobe in talni odtok. Zraven filtra za bazen s pomočjo teh poskrbite, da vaša voda kroži, se čisti in tako ohranja ustrezno kakovost.

Zaščitno pokrivalo za vodo: zelo priporočljivo je, da z ustreznim pokrivalom zaščitite vodo pred zunanjimi vremenskimi vplivi, živalmi, rastlinskimi delci in ostalimi faktorji, ki lahko vplivajo na vašo kvaliteto vode. Hkrati pa je pokrivalo tudi nujno za toplotno izgubo, saj le to zmanjša za od 60% do 85%. Na voljo je mnogo različni pokrival iz različnih materialov, ki so primerni za vse velikosti in oblike.

Najpreprostejša rešitev je zaščitna folija, ki se preprosto razgrne po površini vode in tako nudi njeno zaščito. Bolj napredna rešitev pa je trda streha, zaradi katere lahko ohranimo vodo in njeno temperaturo tudi v hladnejši mesecih. Na voljo so tako ročne strehe kot strehe na daljinsko upravljanje, ki jih upravljamo s pomočjo aplikacije na pametnem telefonu.

filter za bazen

Dodatna oprema za bazen, ki naredi vašo kopalno izkušnjo še bolj prijetno:

Daljinski upravljalci za nadzor: s pomočjo daljinskega nadzora boste lahko celo izven vašega doma uravnavali toploto, nivo in kemične parametre vode na vašem vrtu. Tako si olajšate skrb za vodo, saj lahko vse potrebne informacije spremljate kar s na vašem pametnem telefonu ali tabličnem računalniku.

  • Masažne šobe: masažne šobe s pomočjo pritiska ustvarijo prijetno masažno senzacijo in vam sprostijo mišice.
  • Osvetlitev: priljubljen dodatek so tudi podvodne luči, ki vodo osvetijo in tako omogočijo, da se lahko brezskrbno kopate tudi ponoči.
  • Slapovi in vodne zavese: slapovi in vodne zavese izrazito doprinesejo k vodni zabavi. Ti dodatki so še posebej priljubljeni med otroci.
  • Protitočna naprava: je zelo uporabna naprava, ki predstavlja priljubljeno odločitev za rekreativne plavalce. Omogoča nemoteno plavanje na mestu, ob tem pa je možno regulirati še moč vodnega toka.
  • Robotski sesalec za bazen: robotski sesalec za bazen je najenostavnejša izbira sesalca, saj svoje delo opravi kar avtomatizirano. Tako vam ni potrebno skrbeti za ročno čiščenje vode, kadar vanjo padejo rastlinski delci, žuželke in ostala nezaželjena umazanija.

Montažni bazeni raznih velikosti in oblik za popestritev vročih dni

Montažni bazeni so izvrsten vir zabave in rekreacije. Razlogov za nakup tega zabavnega vrtnega objekta je neskončno, le od vaših preferenc pa je odvisno, katerega boste izbrali. Naj bodo to romantični večeri v topli vodi, otroško čofotanje ali zdrava rekreacija, ob pravem izboru opreme in ustreznem vzdrževanju vam bo na voljo dan in noč skozi vse letne čase še mnogo let.

Ob svetovanju, nakupu in montaži vam nudimo še pripravo na poletje in pripravo na zimo. V našem katalogu ponujamo širok izbor raznih oblik, velikosti, obvezne in dodatne opreme. Prav tako je na voljo kar dvanajst različnih barv, kar ponuja možnost za personaliziran plavalni objekt še na estetskem nivoju. Za dodatno varnost pa lahko izberete tudi varnosti rob in dno s protizdrsnim zaključenim slojem. Za dodatna vprašanja nas kontaktirajte!

robotski-sesalec-za-bazen