Rustikalna vrata se ponašajo z dolgoletno tradicijo izdelave

rustikalna vrata

Rustikalna vrata – Notranja klasična in drsna vrata odlično dopolnijo vsak dom

Rustikalna vrata se prečudovito podajo v podeželske in obalne domove, vse pogosteje pa s svojim edinstvenim videzom dopolnjujejo tudi moderne. Rustikalno je beseda, ki jo velikokrat slišimo pri opisovanju dekoracije doma. Popolnoma naraven, trpežen, kompakten, lesen, postaran in organski – to je le nekaj besed, s katerimi najlažje opišemo rustikalen slog. Zasnova notranjih vrat, rustikalnih, je precej tradicionalna, nezahtevna s preprosto barvno paleto zemeljskih, naravnih tonov, ki pomirjajo in sproščajo. Poudarek rustikalnega sloga je na materialih, zato naj bo izbrana zunanjost vratnih kril polna teksturnih raznolikosti.

Pristni, naravni materiali predstavljajo osnovo in izhodišče za slog, ki je čudovita kombinacija brezskrbnega, praktičnega ter udobnega dekorja. Za mnoge so vrata le stavbno pohištvo, ki jim dopušča večjo mero zasebnosti. Toda zaradi edinstvenega videza lahko rustikalna drsna vrata brez težav vgradimo kot osrednji kos, kateremu prilagodimo preostalo pohištvo.

rustikalna drsna vrata

Ponašajo se s premišljeno zasnovo, ki je primerna za manjša bivalna okolja, kjer zmanjkuje prostora. Seveda pa ne smemo pozabiti še najpomembnejše pozitivne lastnosti, ki odlikuje notranja vrata – rustikalna brezčasnost. Ne glede na to, koliko so stara rustikalna drsna vrata še vedno so videti osupljivo. Pravzaprav bi lahko dejali, da z leti izgledajo še bolje!

Notranja vrata – Rustikalna vrata so rezultat lastne proizvodnje in tradicije

Rustikalna vrata z lesenim krilom, ki so jih zasnovali v podjetju Lestur d.o.o., so zahvaljujoč lastni proizvodnji in dolgoletni tradiciji primerna za vsak notranji prostor. Masivni robovi vratnih kril so tisti, ki poskrbijo za večjo trdnost notranjih vrat. Rustikalna vrata imajo jedro iz iverokala. Ta zagotavlja optimalno klimatsko stabilnost ter izjemno toplotno in zvočno izolativnost. Zunanja površina krila je narejena iz:

  • Vertikalno in horizontalno sestavljenega furnirja v izbrani drevesni vrsti
  • Laminata
  • Površin pleskanih po RAL lestvici
  • Intarzijskega videza
  • Kombinacije prečnih utorov z vstavki stekla, aluminija, tapet, usnja itd.

Kot druga vrata imajo tudi ta notranja vrata vidna ali skrita 3D nasadila in magnetno ali klasično ključavnico. Vrata, izdelana po meri, se po višini prilagajajo sodobnim prostorom kot stavbnemu pohištvu.

notranja vrata rustikalna

Naročnik lahko izbira med različnimi oblikami podbojev – od klasičnega do modernega. Izdelani so v kombinacijah:

  • Iverne/MDF plošče
  • Masivnega lesa/MDF plošče

Takšna izdelava omogoča polkrožne oblike podbojev. Ti izvrstno dopolnijo rustikalen slog, saj poskrbijo za mehkejše zaključke ter dodajo domu pridih Mediterana. Širina zaključnih letev je med 60 in 80 mm, seveda so tudi te dimenzije odvisne od želja in potreb kupca. Podobno kot pri vratnih krilih se zunanjost podbojev obloži z izbranim laminatom, furnirjem ali pa se pobarva s katero izmed barv po RAL lestvici.