Spletna stran v WordPressu je atraktivna in enostavna

spletna stran v wordpressu

Spletna stran v WordPressu je odlična tako za začetnike kot za profesionalce

Spletna stran v WordPressu je prijazna do uporabnikov in hkrati dokaj enostavna za izdelavo. Kot takšna je primerna tako za spletne strani posameznikov, ki šele prihajajo na trg in si želijo ustvariti ime. Hkrati pa zaenkrat še nimajo možnosti, da bi dali denar za kakovostno izdelavo spletne strani v WordPressu. Izdelajo si jo lahko namreč sami in to brezplačno. Kot tudi za tiste, ki potrebujejo veliko bolj kakovostno spletno stran. V WordPressu je namreč mogoče narediti oboje – enostavno ali zahtevnejšo različico spletne strani.

Izdelava spletne strani v WordPressu je najpogostejša izbira

izdelava spletnih strani v wordpressu

V Sloveniji (in tudi drugod) se tisti, ki potrebujejo novo spletno stran, največkrat obrnejo na spletno platformo WordPress, čeprav je na voljo več tovrstnih platform. Spletna stran v WordPressu namreč deluje precej intuitivno in je že narejena tako, da se v večini primerov vsaj približa dobri uporabniški izkušnji, ki si je spletni uporabniki želijo. Dodatna prednost pri izdelavi spletnih strani v WordPressu pa je, da gre za spletno platformo, ki omogoča zelo veliko.

Spletna stran v WordPressu je namreč lahko praktično kakršna koli si jo želite, oz. jo potrebujete. Izdelava spletne strani v WordPressu omogoča, da pri ustvarjanju uporabljate številne različne prednastavljene teme. Te so zelo raznolike in se lahko izredno približajo celostni grafični podobi, ki ste si jo zamislili za svoje podjetje. Če se povežete s profesionalcem, ki pozna tudi programiranje, pa lahko ta med izdelavo spletne strani v WordPressu poskrbi, da se te prednastavljene teme še bolj približajo vašim potrebam.

Že v osnovi so tako na voljo različni tipi pisav, velika paleta barv in številne animacije, s katerimi lahko svojo spletno stran popestrite. Vse to pa se da tudi dodatno nadgraditi. Prav tako platforma omogoča, da stran zasnujete tako, kot si želite. Ima lahko skoraj neomejeno število podstrani in kazalnikov, s katerimi se vaši (bodoči) uporabniki lahko premikajo po strani. Prav tako so, na primer, na voljo že obstoječi kontaktni obrazci, ki jih lahko povežete s svojim e-mail naslovom. Pa različne oblike in okvirji s katerimi lahko dodatno oblikujete stran. Različna ozadja. Gumbi, ki bodo pripeljali do vaših družabnih omrežij, in še marsikaj.

Izdelava spletnih strani v WordPressu je tudi »pametna«

Poleg tega, da lahko svojo spletno stran v WordPressu oblikujete tako, da se bo resnično približala vaši celostni grafični podobi, ta platforma ponuja tudi različne vtičnike, s katerimi lahko naredite stran bolj atraktivno na eni strani in jo tudi izredno izboljšate na drugi. Nekateri med njimi so celo brezplačni.

Vtičniki na spletni strani v WordPressu so tako raznoliki, da lahko z njimi, denimo, omejujete smetenje (spaming), dodajate razne podpise ali kako drugače naredite stran bolj atraktivno. Lahko pa vam pomagajo tudi, da bo stran narejena bolj »prav«. Kaj to pomeni?

Vsak, ki ima svojo spletno stran, si želi, da bi do nje prišli pravi uporabniki, ki bi se zanimali za to, kar ponuja. Zato, da bi nas sploh našli, pa je potrebno poskrbeti, da nas bo iskalnik med zadetki uvrstil čim višje. Najbolje med prvih deset zadetkov. To dosežemo s t.i. SEO optimizacijo.

Optimizacija spletnih strani je tako vsebinska kot tehnična in služi temu, da je stran zasnovana dovolj dobro, z besedili, ki se na njej nahajajo, vred, da jo bodo roboti prepoznali kot tako. To bo rezultiralo v tem, da se bo znašla višje v iskalniku, kar pa pomeni, da jo bodo uporabniki tudi lažje našli. In prav pri tem nam lahko pomagajo vtičniki. To je samo eden od primerov, kako je spletna stan v WordPressu »pametnejša« od katere druge.

izdelava spletne strani v wordpressu

Spletna stran narejena v WordPressu je lahko na koncu vaša

Kot rečeno, deluje stran v WordPressu precej intuitivno in je hkrati dokaj enostavna za izdelavo, zato se je lahko loti vsakdo, ki ima vsaj malo znanja in veliko volje. Že res, da bo tistim, ki nimajo veliko znanja, izdelava spletnih strani v WordPressu predstavljala kar velik zalogaj in lahko, da jih bo delal zelo dolgo. A zaradi zasnove platforme in vsega o nastajanju takšnih spletnih strani, kar se najde na spletu, mu bo na koncu zagotovo uspelo.

Izdelava spletnih strani WordPress je torej brezplačna in manj zahtevna. Ko je enkrat narejena, pa lahko ugleda luč sveta. Tu je še ena prednost, ki jo tako narejena spletna stran ima. Mogoče jo je narediti za čisto svojo. Že res, da je spletna stran v WordPressu brezplačna, a če ji želite pripeti svojo domeno, preko katere vas bodo poiskali vaši uporabniki, jo je po svoje potrebno odkupiti. Dobra novica je, da se tudi to da.

Vidiki, katerim morate nameniti svojo pozornost

Če boste enkrat stran želeli odkupiti, je prav, da nekaterim vidikom namenite še posebno pozornost. Zagotovo si namreč želite, da bi bila stran atraktivna in všečna uporabnikom, ter da bi jo hkrati kot dobro prepoznali tudi roboti, ki tičijo za iskalniki.

Na kratko… Mora biti torej optimizirana, všečna, jasna in izkazovati nekakšno korist.