Varilni aparat na žico in elektrode so primerni za enostavno in hitro varjenje

Varilni aparat na žico

Prenosni varilni aparati na žico in elektrode so primerni za varjenje oz. spajanje dveh ali več različnih kovinskih delov v eno skupno celoto. Zaradi tega veljajo varilni aparati na žico za kakovostni pripomoček visokega pomena v kovinsko-predelovalni industriji. Prenosne varilne aparate lahko delimo po različnih kriterijih. Eden izmed njih je varjenje z dodajanjem ali odvzemanjem kovinskega materiala.

Pomembno je tudi poznavanje varilnih aparatov na žico oz. elektrode, kjer poznamo MIG/MAG, TIG ali MMA varilne aparate. Vsak izmed njih ima svoje prednosti in slabosti ter je primeren za različno stopnjo uporabnikov, glede na njihovo predhodno znanje z varjenjem.

varilni aparat na elektrode

Kateri varilni aparat izbrati za osnovno domačo uporabo?

Varilni aparat je pripomoček, ki mora biti prisoten v vsaki domači delavnici. Pri nakupu je zato pomembno, da izberete kakovosten prenosni varilni aparat na žico, ki vam bo ponudil najboljšo možnost spajanje dveh kovin v eno celoto. Splošno najbolj uporabljen je varilni aparat po sistemu MIG/MAG. Slednji predstavlja osnovni postopek varjenja z dodajanjem varilne žice v zaščitni atmosferi, kjer se žica stali in material medsebojno poveže.

Tovrstni način spajanja dveh kovin predstavlja zelo hiter in enostaven postopek združevanja dveh kovin. Drugi način je TIG varjenje, kjer gre za varjenje z netaljivo volframovo elektrodo pod zaščitnim internim žlahtnim plinom ter deluje na načinu dodajanja materiala. Prednost TIG varjenja je, da varilcu omogoča kakovostnejši način varjenja, je pa slednji bolj primeren za izkušenejše uporabnike.

Varilni aparat na elektrode predstavljajo način varjenja z elektrodami z enosmernim tokom ter se uporablja za spajanje različnih kovinskih materialov. Najbolj primerni za uporabnike, ki se prvič srečujejo s kakršnim koli varjenjem različnih kovinskih materialov.

kateri varilni aparat

Kakovostni varilni aparat na žice in elektrode na voljo pri podjetju Pretent

Podjetje Pretent d.o.o. na tržišču ponuja kakovostne prenosne varilne aparate na žice in elektrode že od leta 1990. Podjetje ponuja pester akcijski prodajni program za znamke CEA, STEL in JASIC. Podjetje ponuja ugoden in kvaliteten servis za varilne aparate vseh omenjenih blagovnih znamk, servisirajo tudi vse vrste gorilnikov za varilne aparate in plazme.

Poleg storitve na sedežu podjetja ponujajo tudi možnost obiska na terenu. V primeru nejasnosti vam v podjetju zagotovijo ustrezno svetovanje za različne varilne aparate. Kateri prenosni varilni aparat izbrati? Preverite ponudbo na spletni strani ali pa jih kontaktirate kar po telefonu 01/423-11-59 ali preko e-pošte [email protected].

prenosni varilni aparat